2 ongewone huwelijkstradities uit verschillende culturen

Huwelijkstradities variëren sterk van cultuur tot cultuur, met unieke gebruiken en rituelen die de speciale band tussen twee mensen vieren. In dit artikel verkennen we drie ongewone huwelijkstradities uit verschillende delen van de wereld: het wassen van de bruids voeten in India, het vissersboot huwelijk in Vietnam. Elk van deze tradities benadrukt de diversiteit en rijkdom van wereldwijde bruiloft vieringen en laat zien hoe culturen hun eigen unieke manieren hebben om liefde en verbintenis te eren.

Waarom zou je trouwen en waar?

Het huwelijk is een universeel fenomeen dat in bijna alle culturen voorkomt. Het symboliseert de verbintenis tussen twee mensen en wordt vaak gevierd met feestelijke evenementen en ceremonies. De keuze voor een trouwlocatie is belangrijk, omdat deze de achtergrond vormt voor de speciale dag en de sfeer van het evenement bepaalt. Locaties variëren van traditionele kerken en tempels tot exotische stranden en weelderige tuinen. Bij het kiezen van een trouwlocatie is het essentieel om rekening te houden met de wensen van het paar, het aantal gasten en de culturele tradities die de bruiloft vorm zullen geven. Ook moet je weten in welke stad of dorp. Bijvoorbeeld een trouwlocatie in Tilburg of Amsterdam.

Bruids Voeten wassen in India

In India is het wassen van de bruids voeten een belangrijk onderdeel van sommige huwelijksceremonies. Deze traditie, bekend als “Pada Puja”, vindt plaats tijdens de “Mandap” ceremonie, waarbij de bruid en bruidegom zitten voor een heilig vuur. De bruidegom wast de voeten van de bruid met water vermengd met melk, honing en rozenblaadjes. Dit symboliseert het zuiveren van de bruid en het verwelkomen van haar in haar nieuwe huis. Na het wassen worden de voeten van de bruid versierd met henna of “Mehndi” om haar schoonheid en vruchtbaarheid te benadrukken.

Vissersboot huwelijk in Vietnam

In sommige Vietnamese vissers gemeenschappen worden huwelijken gevierd met een unieke ceremonie op het water. Het paar en hun gasten gaan aan boord van versierde vissersboten en varen uit naar zee, waar ze hun geloften afleggen onder begeleiding van muziek en gezang. De boten zijn versierd met kleurrijke vlaggen.

Hoe pak je de zoektocht naar een nieuw bedrijfspand het beste aan?

Ben je ondernemer met een bedrijf dat goed loopt? Dan is dat natuurlijk alleen maar goed want je wilt immers een groot succes van de onderneming maken. Als je bedrijf letterlijk en figuurlijk zowat uit zijn voegen aan het barsten is, is het ook belangrijk dat je nog altijd een goed passend pand hebt. Zoek je een ander pand? Lees dan eerst onze tips goed door.

Tip 1: Bepaal of je voor een bestaand pand kiest of voor nieuwbouw gaat

Het is om te beginnen belangrijk als je als ondernemer op zoek bent naar een ander bedrijfspand om te bepalen of je voor een bestaand pand kiest of toch overweegt om voor nieuwbouw rond te kijken. Beide soorten panden hebben zo hun voor- en nadelen. Weeg deze tegen elkaar af zodat je altijd de beste keuze maakt en een goed passend bedrijfspand vindt.

Tip 2: Kijk goed of het pand zelf aan al je eisen voldoet

Als je op zoek bent naar een nieuw bedrijfspand voor je onderneming, dan is het verstandig om van tevoren je wensen en eisen waar het pand aan moet voldoen op papier te zetten. Ga op zoek naar meerdere panden en vergelijk deze altijd goed met elkaar. Kijk wat het huren (of kopen) je gaat kosten maar ook hoe de inrichting van het pand is. Is deze bijvoorbeeld perfect geschikt voor jouw bedrijf en heb je voldoende opslagruimte, is het magazijn groot genoeg en zijn de kantoorruimtes goed ingericht? Als er veel aan te doen is, kun je beter verder kijken of overwegen een verbouwing te doen.

Tip 3: Kijk hoe het er buiten uit ziet

Niet alleen het bedrijfspand zelf is belangrijk als je op zoek bent naar meer ruimte, ook de omgeving telt mee. Hierbij kun je onder andere denken aan de beschikbaarheid van parkeerplaatsen, zowel voor je eigen personeel als voor klanten en leveranciers. Als er geen parkeerplaats is maar wel voldoende ruimte om deze aan te leggen, kun je deze als ondernemer ook voordeliger laten aanleggen door te kiezen voor een halfverharding parkeerplaats. Dit kost je minder dan volledig verharden en functioneert net zo goed. Er kan voor deze klus gewerkt worden met verschillende materialen zoals bijvoorbeeld Achterhoeks Padvast maar er zijn tal van mogelijkheden.

Tip 4: Zorg voor een goede ligging

Heb je een bedrijfspand gevonden dat je wel aanstaat en dat ook goed betaalbaar is? Dan is het ook zaak dat je naar de ligging kijkt. Heb je bijvoorbeeld veel met klanten en leveranciers te maken? Dan is het vooral handig als het pand goed bereikbaar is. Niet alleen met de auto maar ook met het openbaar vervoer dien je goed te bereiken te zijn. Kijk goed of ook je eigen personeel het pand goed kan bereiken, zeker als je werknemers hebt die van ver komen. Vergeet niet om parkeerplekken aan te leggen waar de bedrijfsauto’s kunnen worden opgeladen. Zo ben je ook meteen groen bezig en denk je aan het milieu.

Cadeau ideeën voor vaderdag

Vaderdag is een speciale dag waarop we onze vaders eren en waarderen. Het is een dag waarop we onze vaders laten weten hoeveel we van ze houden. Maar wat geef je je vader voor Vaderdag? Vaders zijn meestal simpele types en houden van hun interieur. Daarom kan je het best interieuraccessoires kopen voor hem. Mocht je echter een andere type vader hebben zijn hier enkele ideeën voor cadeaus voor Vaderdag.

Persoonlijk cadeau 

Een leuke manier om je vader te verrassen is door hem een persoonlijk cadeau te geven. Koop een mooie foto van jullie samen en laat deze afdrukken op een mok, een sleutelhanger of een kussen. Of geef hem een mooie fotolijst met een foto van jullie samen.

Kookboek

Als je vader van koken houdt, geef hem dan een kookboek met recepten die hij kan maken. Kies een kookboek met recepten die hij nog niet kent, zodat hij nieuwe dingen kan uitproberen. Of geef hem een kookset met al zijn favoriete ingrediënten.

Voor vaders die van reizen houden

Als je vader van reizen houdt, geef hem dan een reisgids met informatie over de beste plaatsen om te bezoeken. Kies een gids met informatie over de beste restaurants, hotels en bezienswaardigheden. Of geef hem een cadeaubon voor een reis naar een bestemming naar keuze.

Voor de sportieve vader

Als je vader van sport houdt, geef hem dan een cadeaubon voor een sportevenement. Kies een sportevenement waar hij graag naartoe wil gaan, zoals een voetbalwedstrijd of een autorace. Of geef hem een cadeaubon voor een sportwinkel, zodat hij zijn favoriete sportartikelen kan kopen.

Dit moet je weten over SEO

SEO kan, wanneer je er efficient gebruik van maakt, een enorm nuttige marketingtool zijn die je kan inzetten om de zichtbaarheid en vindbaarheid van je bedrijf aanzienlijk te vergroten. Het is echter wel van belang dat je het goed doet, aangezien zoekmachines op zeer specifieke manieren werken, waar je tactisch op in zult moeten spelen wil je dit fenomeen benutten. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die je kunt gebruiken om SEO te benutten, en het is natuurlijk ook mogelijk om zoekmachine optimalisatie uitbesteden te kiezen. Lees hier hoe je dit het beste kunt doen! 

Wat is SEO precies?

SEO staat voor Search Engine Optimalization. Kort gezegd komt het er op neer dat je, door de manier waarop zoekmachines hun resultaten vinden en voorleggen aan de gebruiker, er voor probeert te zorgen dat de zoekmachine eerder geneigd is om jouw website bovenaan de zoekresultaten te tonen. Hierdoor vergroot je de vindbaarheid en bereikbaarheid van jouw website en dus van jouw bedrijf: mensen zijn immers geneigd om de links te gebruiken die bovenaan de resultaten te vinden zijn, aangezien dat vaak het makkelijkst is. Er zijn verschillende manieren waarop je SEO kunt doen: een van de populairste daarvan is linkbuilding.

Hoe werkt linkbuilding?

Linkbuilding is een tactiek voor SEO waarbij je probeert om meerdere websites naar jouw eigen website te laten linken, door gebruik te maken van hyperlinks. Zoekmachines zien namelijk een website waar veel naar gelinkt wordt als een goed resultaat, aangezien dat vaak betekent dat anderen deze dienst aanraden of goedkeuren. Door hier op in te spelen zorg je dat de zoekmachine denkt dat jouw website een van de betere is, zelfs als je pas net begonnen bent en nog weinig andere connecties naar websites hebt opgebouwd. Met internationale linkbuilding stijg je met een beetje werk snel naar boven in de zoekresultaten die een gebruiker te zien krijgt!

SEO uitbesteden aan professionals

SEO en linkbuilding zijn echter niet gemakkelijk: er zijn een aantal methoden die je moet hanteren om er voor te zorgen dat de zoekmachine ook echt denkt dat jouw website de beste is. Daarom kan het een goed idee zijn om linkbuilding uit te besteden aan bijvoorbeeld een marketingbureau. Zij zijn namelijk precies op de hoogte van de meest recente methoden die je kunt gebruiken, waardoor je zeker weet dat het ook echt werkt. Zoekmachines passen hun algoritmes namelijk regelmatig aan, waardoor oude technieken vaak niet meer zo goed werken na een paar jaar. 

SEO als ideale marketingtool in de 21e eeuw

Maar waarom is dit een goede marketingtool voor je bedrijf? Dat zit zo: veel mensen gaan tegenwoordig wanneer ze een dienst of product nodig hebben op zoek via een zoekmachine. Daardoor zie je dat de resultaten van deze zoekmachines in de afgelopen tien jaar enorm belangrijk zijn geworden, aangezien hier een enorm bereik achter schuil gaat. Het is niet voor niets dat bedrijven als Google en Yahoo de precieze werking van het algoritme strikt geheim houden: zij willen natuurlijk dat hun zoekresultaten zo accuraat mogelijk zijn. Veel succes gewenst met het optimaliseren van je websites!

Wat doet een incassobureau?

In de media worden incassobureaus vaak benoemd: denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat failliet is gegaan of aan een oplichter die aan allerlei klanten nog geld verschuldigd is. Toch is het voor veel mensen helemaal niet zo duidelijk wat deze bedrijven nou precies uitvoeren: vaak weet je wel ongeveer wat het idee is, maar weet je ook in welke situaties je juist wel of juist geen incasso inschakelen kunt? Het is handig om hier van te voren goed onderzoek naar te doen, aangezien dat je een hoop tijd kunt besparen. Lees hier snel alles wat je moet weten over het inschakelen van zo’n bureau! 

Een zakelijk conflict oplossen

Incassobureaus worden altijd ingeschakeld aan de hand van een zakelijk conflict, waarbij een van de twee partijen de ander nog geld verschuldigd is maar dit niet betaald. Een incassobureau gaat in dat geval namens de schuldeiser het geld alsnog proberen te krijgen, en kan daarvoor een aantal verschillende methoden inzetten. Door het gebruik van deze methoden, zoals bijvoorbeeld het sturen van een deurwaarder, wordt de kans een stuk groter dat de wanbetaler alsnog diens schulden afbetaald. Dit kan dus zeker een goede optie zijn wanneer je een klant hebt die jou nog geld verschuldigd is! Er zijn echter wel een aantal voorwaarden voor het inschakelen van een incassobureau. 

Probeer het eerst zelf op te lossen

Vaak zul je namelijk moeten aantonen dat de klant in kwestie inderdaad een wanbetaler is, en daarvoor is het van groot belang dat je zelf al een aantal stappen hebt ondernomen om je geld terug te krijgen. Je kan dus niet zomaar een incassobureau inschakelen voor een klant die een factuur een paar dagen te laat betaald. Dit is ook logisch, aangezien het inschakelen van een incassobureau behoorlijk ingrijpend kan zijn, en bovendien ook nog eens een grote extra kostenpost voor de schuldenaar, die waarschijnlijk toch al niet over veel vermogen beschikt. Dit vormt de eerste waarborg. 

De kosten van een incassobureau

Waarvoor je een incassobureau ook inschakelt, bijvoorbeeld naar aanleiding van een kredietverzekering, er zijn altijd kosten aan verbonden. Hoe hoog deze zijn zal erg afhankelijk zijn van het bureau dat je inschakelt en van de stappen die zij ondernemen: het versturen van een extra aanmaning kost logischerwijs minder dan het sturen van een deurwaarder. De kosten proberen altijd verhaald te worden op de schuldenaar, maar dit is niet altijd mogelijk: denk bijvoorbeeld aan een scenario waarbij de schuldenaar failliet blijkt te zijn. In dat soort gevallen kan het voorkomen dat jij alsnog een gedeelte van de kosten op je moet nemen. Zoek dit van te voren dus uit!

Sociale relaties onderhouden

Wel is het belangrijk om te vermelden dat het inschakelen van een incassobureau natuurlijk niet al te best is voor de zakelijke of persoonlijke relatie die je met iemand onderhoud. Vaak is het zo dat je met deze mensen liever ook geen zaken meer wilt doen, maar zeker in het geval van een persoonlijke relatie tot de schuldenaar moet je wel bij jezelf te rade gaan of dit het voor je waard is. Het is namelijk niet altijd zonder consequenties!

Keuzestress? Dit is de opleiding voor jou!

Wanneer je besluit aan een nieuwe opleiding te beginnen kan dat behoorlijk spannend zijn. Het is namelijk een belangrijke stap in je carrière, en daarom wil je het liefst een keuze maken waar je tevreden over bent en die goed bij je past. Door het enorme aanbod aan verschillende opleidingen in allerlei sectoren, zoals bijvoorbeeld een bouwkunde opleiding, kan je daardoor voor een behoorlijke keuze komen te staan, zeker wanneer je niet precies weet wat je nou eigenlijk zou willen doen. Het gebeurd dan al snel dat je door alle keuzes opgeeft, wat natuurlijk enorm zonde is! Lees daarom hier snel hoe je deze keuze zo goed mogelijk kunt maken. 

Volg je hart, maar blijf praktisch

Een goed punt om van te vertrekken zijn de beroepen en opleidingen waar je al je hele leven stiekem jaloers op bent. Dat kan van alles zijn: misschien heb je eigenlijk al heel lang in de agrarische sector willen werken, of misschien ben je juist al jaren stiekem een architect. Het is vaak niet voor niets dat je je aangetrokken voelt tot deze beroepsgroepen, en nu is je perfecte kans om deze droom waar te maken! Het is alleen wel belangrijk dat je vervolgens ook nagaat of dit ook écht iets voor je is: het ideaalbeeld dat je van deze beroepen in je hoofd hebt correspondeert namelijk niet altijd met de werkelijkheid…

Denk na over wat je wilt met de opleiding

Naast dat het volgen van een opleiding natuurlijk ontzettend leuk is moet je je ook bedenken wat je er uiteindelijk mee zou willen doen. Voor sommige opleidingen spreekt dat voor zich: een opleiding tot machinist richt zich op een specifiek beroep bijvoorbeeld. Maar bij andere opleidingen, zoals een ict opleiding, is het vervolg heel erg breed. Wanneer je een van dit soort opleidingen wilt volgen is het goed om te kijken wat dan de vervolgstappen zijn die je kunt zetten, zodat je een duidelijk doel voor ogen hebt. Dat motiveert ook om de opleiding goed af te ronden!

Kijk goed naar de last van een opleiding

Het volgen van een opleiding komt ook met een aantal verantwoordelijkheden. Je moet je realiseren dat het volgen van een opleiding, zeker wanneer je dit naast een baan doet, behoorlijk wat tijd in beslag kan nemen. Zorg er dus ook voor dat je deze tijd tot je beschikking hebt, aangezien het anders erg lastig wordt om het onderwijs op een goede manier bij te houden. Bij een opleiding wordt gelukkig bijna altijd aangegeven wat de verwachte studielasten zijn, zodat je je hier goed op voor kunt bereiden! 

Neem eens een kijkje naar het aanbod

Wanneer je nog niet weet welke opleiding je precies wilt volgen kan het slim zijn om eens een middagje in te ruimen om het aanbod eens grondig te bekijken. Wanneer je je bewust bent van de mogelijkheden en vooral van de verschillen tussen verschillende opleidingen wordt het namelijk een stuk makkelijker om de juiste keuze te maken. Bovendien weet je op deze manier zeker dat er niet een andere opleiding was die beter geschikt was geweest. Veel succes en plezier met je nieuwe opleiding!

Eerste hulp bij problemen: juridisch advies

Wanneer je in een juridisch geschil verwikkeld bent kan dat enorm vervelend zijn. Het kost je immers niet alleen een hoop energie, maar levert je ook een hoop stress en zorgen op. Het is dan ook van groot belang dat je je in zo’n situatie laat voorzien van degelijk juridisch advies. De wet is vaak erg complex, en zelfs de beste advocaten laten zich in dit soort situaties bijstaan door een van hun collega’s! Lees hier wat je in bepaalde situaties het best kunt doen en waar jij geschikt juridisch advies kunt vinden!

Juridisch advies voor personen

Wanneer jij persoonlijk in een juridisch conflict zit kan dit je dichtbij raken. Er staat dan namelijk een hoop op het spel, ongeacht in welk soort conflict je verwikkeld bent. In dit geval kun je het best op zoek gaan naar een advocaat die gespecialiseerd is in het rechtsgebied waarop jij juridisch advies nodig hebt. Dit kan vaak behoorlijk aan de prijs zijn, maar in veel gevallen kun je deze kosten op de andere partij verhalen mits jij in het gelijk wordt gesteld. Wanneer je weinig vermogen tot je beschikking hebt is het ook mogelijk om contact op te nemen met het Juridisch Loket. Zij voorzien personen met een laag inkomen kosteloos van allerlei juridisch advies! 

Zakelijke geschillen tussen bedrijven

Verreweg de meest voorkomende geschillen zijn echter tussen twee verschillende bedrijven die in het civiel recht wat met elkaar uit proberen te vechten. Ook hier kunnen tal van oorzaken voor zijn, dus het is lastig om eenduidig advies te geven. Wel kan het slim zijn om als bedrijf een vaste advocaat te hebben die op de hoogte is van de werkzaamheden en lopende zaken van je bedrijf. Daardoor wordt het namelijk een stuk makkelijker om snel een actieplan op te stellen wanneer dit nodig is!

Kijk naar alternatieve oplossingen

Ook is het slim om in je achterhoofd te houden dat een juridisch conflict niet altijd direct naar de rechtszaal hoeft te leiden. Zo kan in het in voorkomende gevallen een stuk goedkoper zijn om een schikking aan te gaan. Ook zaken als mediation kunnen voor beide partijen gunstiger zijn, en hebben als voordeel dat de zakelijke relatie daardoor een heel stuk minder onder druk komt te staan. Ook in gevallen waar normaal een deurwaarder aan te pas zou komen, zoals een faillissement, kan dit een bevredigende oplossing zijn.

Hoe vindt men een goede advocaat?

Maar goed, wanneer je echt op zoek moet gaan naar een advocaat is het wel van belang dat je een goede op het spoor komt. Zoals gezegd is het vooral van belang dat je advocaat de juiste specialisatie hebt, zodat deze je optimaal kan helpen in het conflict waar je in terecht bent gekomen. Ook is het handig om te kijken naar de tarieven die voor verschillende soorten werkzaamheden gehanteerd worden, aangezien deze onderling behoorlijk kunnen verschillen. Je wilt achteraf niet voor een peperdure rekening komen te staan! 

Investeren in jouw bedrijf? Zo kun je dit doen!

Wanneer mensen denken aan investeren in hun eigen bedrijf, wordt er vaak gedacht aan beleggen. Echter, zijn er ook andere manieren waarop je in een bedrijf kunt investeren. Hierbij kun je denken aan het huren van een groter kantoor, het vernieuwen van het apparatuur en het aannemen van nieuwe werknemers. Een andere manier om te investeren in het bedrijf, is door bedrijfsmiddelen, zoals een auto aan te schaffen. Wil jij weten over het investeren in een bedrijfsauto? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen!

Financial lease 

Een bedrijfsauto is een makkelijke manier om te investeren in je eigen bedrijf. Echter, kan het kopen van een auto behoorlijk wat centjes kosten. Door gebruik te maken van financial lease, hoeft er niet in één keer een groot bedrag uitgegeven te worden en kan dit elders geïnvesteerd worden. Door het bedrag van een bedrijfsauto te leasen, kun je zelf bepalen hoe hoog het maandelijkse aflosbedrag zal zijn. Op deze manier weet je wat je hier maandelijks aan kwijt bent. Een ander groot voordeel van leasen, is dat je niet hoeft om te kijken naar het onderhouden en verzekeren van de auto, omdat dit is inbegrepen bij je lease contract. Het is goed om te weten dat iedere ondernemer een bedrijfsauto kan leasen. Het maakt dus niet uit of je een klein of groot bedrijf hebt of als je ZZP’er bent. Op het moment dat je voor financial lease kiest, ben jij de economische eigenaar van de auto. Hiernaast zijn er ook nog andere voordelen aan financial lease verbonden.

Voordelen van financial lease 

Een ander groot voordeel van een financial lease, is dat je geld van de belasting terug kunt krijgen. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, kun je dit in de vorm van aftrek kosten terugkrijgen. Om een financial lease af te kunnen sluiten, moet je de financial lease berekenen

Hiervoor breng je in kaart hoeveel geld je aanbetaald. Daarnaast stel je ook voor jezelf vast hoelang je erover doet om de financial lease te betalen en hoe hoog het laatste termijn is. Wat belangrijk is om te weten, is dat er enkele voorwaarden zijn verbonden aan financial lease. Zo is het belangrijk dat de auto niet ouder dan 12 jaar is na afloop van de financial lease. Daarnaast mag de auto niet meer dan 200.000 kilometer gereden op het moment dat de lease afgesloten wordt. Ben je er klaar voor om de financial lease aan te vragen? Dan krijg je zo snel mogelijk te weten of je ervoor in aanmerking komt. Tot slot, kunnen de kosten van de auto als zakelijke kosten op de balans van het bedrijf geboekt worden. Hierbij kun je denken aan APK, benzine, parkeerkosten, motorrijtuigenbelasting en veel meer. 

Samenvattend, er zijn verschillende manieren waarop je in het bedrijf kunt investeren. Dit kun je doen in de vorm van beleggen, uitbreidingen, het vernieuwen van apparaten en werknemers. Een andere manier om dit te doen, is door een bedrijfsauto te kopen. Je hoeft niet een grote som geld uit te geven door te kiezen voor financial lease. 

Tuinmeubelen kopen voor je nieuwe tuin, waar kan je terecht?

Als je niet meer tevreden bent over de inrichting van je tuin, is het hoog tijd om je tuin eens op een andere manier in te richten. Je wilt namelijk ook wanneer het warm weer is lekker kunnen ontspannen in je eigen tuin, zonder eraan herinnerd te worden dat je hier niet tevreden over bent. Voor het (her)inrichten van je tuin heb je natuurlijk meubels nodig, maar waar kan je deze meubels aanschaffen? Je vindt het antwoord in dit artikel.

Bezoek een tuincentrum

De meeste mensen die hun tuin opnieuw willen inrichten of dit juist voor de eerste keer gaan doen, bezoeken een tuincentrum en dat is een logische keuze. Tuincentrums staan er namelijk om bekend dat zij allerlei spullen verkopen voor in de tuin. Het gaat dus zeker niet alleen om planten, tuinaarde of gereedschap, maar ook over prachtige meubels, zoals een epoxy tafel. Je moet er echter wel rekening mee houden dat niet alle tuincentrums ook tuinmeubels verkopen van uitstekende kwaliteit. Dat is erg jammer, vooral omdat het moeilijk is om tuinmeubels van uitstekende kwaliteit te herkennen. 

Bestel meubels bij een webwinkel

Je kunt tegenwoordig ook tuinmeubelen kopen in Waalwijk bij een Nederlandse webwinkel. Steeds meer mensen kiezen voor het online aanschaffen van tuinmeubels aangezien je een stuk goedkoper uit bent, maar ook meer zekerheid hebt over de kwaliteit en keuze hebt uit honderden tot duizenden verschillende tuinmeubels. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de verzendkosten vrij hoog zijn aangezien deze geleverd worden door een speciaal transportbedrijf. Mocht je dus de bestelling willen retourneren, dan kunnen de kosten snel oplopen en dat is natuurlijk nooit leuk. 

Tweedehands is een optie

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je geen nieuwe meubels wilt aanschaffen. Dit kan ermee te maken hebben dat je budget beperkt is, maar ook dat je het belangrijk vindt om zo min mogelijk nieuwe spullen aan te schaffen, aangezien dat beter is voor het milieu. Het is dus zeker een optie om tweedehands tuinmeubels aan te schaffen, maar je moet er dan wel rekening mee houden dat je geen garantie hebt op de tuinmeubels. Mochten de meubels niet goed zijn, dan kun je ze ook niet terug brengen aangezien je de meubels niet bij een webwinkel of een fysieke winkel gekocht hebt.

Tips bij het vinden van goed personeel

Tegenwoordig is het een enorme uitdaging om goed personeel te vinden dat bereid is om bij je bedrijf te werken. Er is namelijk een groot tekort aan mankracht: bij bijna elk bedrijf wordt wel personeel gezocht, maar bij weinig bedrijven wordt dit ook daadwerkelijk gevonden. Vooral binnen specifieke sectoren, zoals bijvoorbeeld de retail, zorg en IT, is het al jarenlang een groot probleem waar niet snel een einde aan lijkt te komen. Toch wil je als bedrijf wel heel graag de vacature vervullen wanneer deze al een aantal maanden openstaat. Het werk moet namelijk alsnog gebeuren! Lees hier een aantal tips die je zoektocht kunnen vergemakkelijken. 

Zorg voor zo min mogelijk weerstand

Waar een aantal jaren geleden werkgevers veel eisen aan een grote rij potentiële kandidaten konden stellen is dat nu haast omgekeerd: werknemers hebben een ruime keuze tussen werkgevers, en kunnen zodoende zelf filteren op bedrijven. Daarom is het als bedrijf met een openstaande vacature van groot belang dat je mogelijke drempels die kandidaten kunnen weerhouden weghaalt. Zo kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om flexibeler met de verwachte werktijden om te gaan: iemand die 8 uur per week minder werkt dan dat je zou willen is immers beter dan helemaal geen werknemer. Zo voorkom je dat potentiële nieuwe werknemers jou bij voorbaat al afkeuren! 

Probeer op te vallen als werkgever

Door het grote aanbod aan vacatures lijkt het voor werkzoekenden snel alsof elke vacature, en daarmee elk bedrijf, ongeveer hetzelfde is. Veel bedrijven besteden namelijk weinig aandacht aan de vacature zelf, waardoor het er al snel uitziet alsof dit de dertiende in een dozijn is. Daar kun je echter ook gebruik van maken: wanneer je aandacht besteed aan een aantrekkelijke en aansprekende vacature zorg je er al snel voor dat deze opvalt bij werkzoekenden. Daarmee kun je je bereik en dus je lijst van potentiële kandidaten erg gemakkelijk een stuk groter maken! 

Ga op zoek naar alternatieve manieren van werken

Voor mensen die werk zoeken zijn er een aantal verschillende manieren om op het spoor van een leuke baan te komen. Dat doen zij niet alleen maar door door een lange lijst van vacatures te scrollen, maar ook door bijvoorbeeld op zoek te gaan naar een geschikt uitzendbureau. Jij als werkgever kunt van deze informatie goed gebruik maken door jezelf ook te profileren in deze alternatieve gebieden. Door in zee te gaan met een uitzendbureau dat werkzaam is in jouw sector vergroot je je bereik, en is de kans op een geschikte werknemer bovendien een stuk groter! 

Verschillende soorten uitzendbureaus

Waar een uitzendbureau vroeger vooral voor goedkope handmatige arbeid was is dat tegenwoordig al lang niet meer het geval. Voor bijna elke sector is wel een gespecialiseerd uitzendbureau te vinden, dat in deze gevallen een verbindende link tussen werkzoekende en werkgever vormt. Doordat deze manier van selectie een stuk persoonlijker is dan de traditionele vacature zorg je er bovendien voor dat de kans veel groter is dat je een werknemer vindt die echt geschikt is voor de baan. Daarmee bespaar je jezelf in de toekomst een hoop gedoe: na een jaar opnieuw een vacature moeten opstellen is behoorlijk vervelend.

Depaviljoens © 2023 - Onderdeel van WeTalkSEO