Een accountant krijgt veel verantwoordelijkheid. Hij is verantwoordelijk voor alle financiële inzichten. Hij houdt zich bezig met het samenstellen, beoordelen en controleren van jaarrekeningen, maar ook van financiële overzichten. Het is in Nederland verplicht om als grote en middelgrote bedrijven jouw jaarrekening vergezeld laten gaan van een accountantsverklaring. Sommige bedrijven moeten dus wel een accountant hebben. Ben jij nou op zoek naar een accountant in Roosendaal, bij Doomen & Quist ben je bij het goede adres!

Wat doet een accountant voor je?

De taken van een accountant zijn belangrijk. Je bent verantwoordelijk voor alle financiële overzichten en controleert en maakt alle jaarrekeningen. Bij sommige bedrijven is een accountant noodzakelijk. Bij wat kleinere bedrijven is dat niet zo. Het maken van de jaarrekening en alles in de gaten houden, vergt een hoop tijd. Daarom kiezen veel mensen ervoor om het uit te besteden. Bij wat grotere bedrijven is een accountantsverklaring van groot belang voor de aandeelhouders, schuldeisers en het management van het bedrijf. Er bestaan twee soorten accountant. Je hebt een AA-accountant en een RA- accountant. Een AA-accountant houdt in jij je vooral richt op het opmaken van de jaarrekenen en het beoordelen en controleren van de jaarrekening die zijn opgesteld. Een accountant-administratieconsulent werkt voornamelijk voor kleinere en middelgrote bedrijven. Een RA-accountant houdt zich voornamelijk bezig met het controleren van jaarrekeningen en de financiële verslagleggingen. Dit doet een accountant voornamelijk voor grotere bedrijven.

De vereiste vaardigheden van een accountant

Het werk van een accountant is ingewikkeld en er mogen absoluut geen fouten gemaakt worden. Dit kan dan invloed hebben op het bedrijf. Het is dus van belang dat een accountant analytisch zeer sterk is. Hij zal fouten snel moeten herkennen. Dit zal die dan ook aan moeten passen. Het wordt verwacht van een accountant dat hij een volledig correcte en betrouwbare jaarrekening maakt. Omdat een jaarrekening voor veel partijen van belang is, kunnen er echt geen fouten instaan. Een accountant zorgt er ook voor dat de jaarrekening op tijd gemaakt en controleert zijn. Je moet dan dus altijd rekening houden met strikte deadlines. De eigenschappen van een accountant moeten perfectionistisch, stressbestendig, flexibel en communicatief goed zijn. Het is tevens belangrijk dat je goed met getallen bent. Een boekhouder kan hetzelfde doen als een accountant, maar is de jaarrekening niet goed ingevuld of gecontroleerd, dan is het bedrijf daar zelf verantwoordelijk voor. Ook krijg je bij een boekhouder niet de accountantsverklaring. 

Depaviljoens © 2024 - Onderdeel van WeTalkSEO