Ben je ondernemer met een bedrijf dat goed loopt? Dan is dat natuurlijk alleen maar goed want je wilt immers een groot succes van de onderneming maken. Als je bedrijf letterlijk en figuurlijk zowat uit zijn voegen aan het barsten is, is het ook belangrijk dat je nog altijd een goed passend pand hebt. Zoek je een ander pand? Lees dan eerst onze tips goed door.

Tip 1: Bepaal of je voor een bestaand pand kiest of voor nieuwbouw gaat

Het is om te beginnen belangrijk als je als ondernemer op zoek bent naar een ander bedrijfspand om te bepalen of je voor een bestaand pand kiest of toch overweegt om voor nieuwbouw rond te kijken. Beide soorten panden hebben zo hun voor- en nadelen. Weeg deze tegen elkaar af zodat je altijd de beste keuze maakt en een goed passend bedrijfspand vindt.

Tip 2: Kijk goed of het pand zelf aan al je eisen voldoet

Als je op zoek bent naar een nieuw bedrijfspand voor je onderneming, dan is het verstandig om van tevoren je wensen en eisen waar het pand aan moet voldoen op papier te zetten. Ga op zoek naar meerdere panden en vergelijk deze altijd goed met elkaar. Kijk wat het huren (of kopen) je gaat kosten maar ook hoe de inrichting van het pand is. Is deze bijvoorbeeld perfect geschikt voor jouw bedrijf en heb je voldoende opslagruimte, is het magazijn groot genoeg en zijn de kantoorruimtes goed ingericht? Als er veel aan te doen is, kun je beter verder kijken of overwegen een verbouwing te doen.

Tip 3: Kijk hoe het er buiten uit ziet

Niet alleen het bedrijfspand zelf is belangrijk als je op zoek bent naar meer ruimte, ook de omgeving telt mee. Hierbij kun je onder andere denken aan de beschikbaarheid van parkeerplaatsen, zowel voor je eigen personeel als voor klanten en leveranciers. Als er geen parkeerplaats is maar wel voldoende ruimte om deze aan te leggen, kun je deze als ondernemer ook voordeliger laten aanleggen door te kiezen voor een halfverharding parkeerplaats. Dit kost je minder dan volledig verharden en functioneert net zo goed. Er kan voor deze klus gewerkt worden met verschillende materialen zoals bijvoorbeeld Achterhoeks Padvast maar er zijn tal van mogelijkheden.

Tip 4: Zorg voor een goede ligging

Heb je een bedrijfspand gevonden dat je wel aanstaat en dat ook goed betaalbaar is? Dan is het ook zaak dat je naar de ligging kijkt. Heb je bijvoorbeeld veel met klanten en leveranciers te maken? Dan is het vooral handig als het pand goed bereikbaar is. Niet alleen met de auto maar ook met het openbaar vervoer dien je goed te bereiken te zijn. Kijk goed of ook je eigen personeel het pand goed kan bereiken, zeker als je werknemers hebt die van ver komen. Vergeet niet om parkeerplekken aan te leggen waar de bedrijfsauto’s kunnen worden opgeladen. Zo ben je ook meteen groen bezig en denk je aan het milieu.

Depaviljoens © 2024 - Onderdeel van WeTalkSEO