Cryptomunten zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen, niet alleen als handelsmiddel maar ook vooral als betaalmiddel. Er zijn inmiddels een flink aantal bedrijven waar bijvoorbeeld Bitcoin wordt geaccepteerd als betaalmiddel, en in sommige landen is het zelfs een van de wettelijke betaalmiddelen geworden! Maar wanneer je met cryptogeld wilt gaan betalen moet je natuurlijk wel over deze munten beschikken. Gelukkig is bijvoorbeeld Cardano (ADA) aanschaffen nog nooit zo simpel geweest. Binnen enkele minuten kun je al beschikken over deze munt, waarna je het direct kunt gebruiken! 

De voordelen die cryptomunten bieden

Cryptomunten zijn niet voor niet zo enorm in populariteit gestegen: het werkt allemaal net even iets anders dan reguliere munten, waardoor veel mensen vinden dat dit betaalmiddel een stuk geschikter is voor de 21e eeuw. Dat zit zo: normale munteenheiden, zoals bijvoorbeeld de euro, worden door de overheid gecontroleerd en gedistribueerd. Daarbij staat de overheid garant voor de waarde van een euro, waardoor mensen vertrouwen hebben in deze munteenheid. Bij cryptomunten is er geen centraal regulerend orgaan, maar beschikt iedereen over een gedeelde lijst van alle transacties. Door deze decentralisatie en door de openbaarheid van al deze gegevens kan men alsnog vertrouwen hebben in de munt zonder een centraal orgaan!

Verschillende soorten cryptomunten

Door deze enorme stijging in populariteit zien we dan ook dat er in de afgelopen jaren veel verschillende soorten munten op de markt zijn verschenen. Het begon allemaal bij Bitcoin, maar inmiddels zijn er tientallen verschillende munten, die allemaal op een nét iets andere manier werken. Dat lijkt op het eerste gezicht allemaal erg verwarrend, maar als je bijvoorbeeld in Doge coin investeren wilt is er online zo ontzettend veel informatie te vinden dat je binnen de kortste keren alles over deze cryptomunt te weten kunt komen. Juist omdat al deze onderlinge handel digitaal plaatsvindt is er op het internet ontzettend veel informatie te vinden, waardoor je een goed afgewogen keuze kunt maken! 

Welke cryptomunt is het best? 

Misschien denk je nu wel: “maar ik heb helemaal geen zin om zoveel onderzoek te doen naar deze munten; ik wil gewoon weten welke de beste is!”. Helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven, aangezien iedere munt met eigen voor- en nadelen komt. Gelukkig zijn er op het internet wel veel startersgidsen te vinden die je inlichten over deze voor- en nadelen van de meest populaire munten. Zo kun je alsnog redelijk gemakkelijk een goede keuze maken zonder dat je hier uren van je tijd in hoeft te steken! 

Cryptomunten in de toekomst? 

Dan blijft natuurlijk de vraag in hoeverre cryptomunten een belangrijke rol in het betaalverkeer zullen spelen in de toekomst. Dat blijft natuurlijk altijd gissen, maar de kans is klein dat deze volledig van de markt zullen verdwijnen. Het is namelijk een grote markt geworden waarin erg veel handel plaatsvindt. Toch lijkt de overstap naar betaalmiddel lastig te zijn, aangezien daar grote aantallen mensen voor nodig zijn die bereid zijn dit middel op regelmatige basis te gebruiken. Maar zoals dat vaker is bij veranderingen kan dit ook zomaar omslaan! We zullen zien wat de tijd ons zal leren. 

Depaviljoens © 2024 - Onderdeel van WeTalkSEO