Tegenwoordig is het een enorme uitdaging om goed personeel te vinden dat bereid is om bij je bedrijf te werken. Er is namelijk een groot tekort aan mankracht: bij bijna elk bedrijf wordt wel personeel gezocht, maar bij weinig bedrijven wordt dit ook daadwerkelijk gevonden. Vooral binnen specifieke sectoren, zoals bijvoorbeeld de retail, zorg en IT, is het al jarenlang een groot probleem waar niet snel een einde aan lijkt te komen. Toch wil je als bedrijf wel heel graag de vacature vervullen wanneer deze al een aantal maanden openstaat. Het werk moet namelijk alsnog gebeuren! Lees hier een aantal tips die je zoektocht kunnen vergemakkelijken. 

Zorg voor zo min mogelijk weerstand

Waar een aantal jaren geleden werkgevers veel eisen aan een grote rij potentiële kandidaten konden stellen is dat nu haast omgekeerd: werknemers hebben een ruime keuze tussen werkgevers, en kunnen zodoende zelf filteren op bedrijven. Daarom is het als bedrijf met een openstaande vacature van groot belang dat je mogelijke drempels die kandidaten kunnen weerhouden weghaalt. Zo kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om flexibeler met de verwachte werktijden om te gaan: iemand die 8 uur per week minder werkt dan dat je zou willen is immers beter dan helemaal geen werknemer. Zo voorkom je dat potentiële nieuwe werknemers jou bij voorbaat al afkeuren! 

Probeer op te vallen als werkgever

Door het grote aanbod aan vacatures lijkt het voor werkzoekenden snel alsof elke vacature, en daarmee elk bedrijf, ongeveer hetzelfde is. Veel bedrijven besteden namelijk weinig aandacht aan de vacature zelf, waardoor het er al snel uitziet alsof dit de dertiende in een dozijn is. Daar kun je echter ook gebruik van maken: wanneer je aandacht besteed aan een aantrekkelijke en aansprekende vacature zorg je er al snel voor dat deze opvalt bij werkzoekenden. Daarmee kun je je bereik en dus je lijst van potentiële kandidaten erg gemakkelijk een stuk groter maken! 

Ga op zoek naar alternatieve manieren van werken

Voor mensen die werk zoeken zijn er een aantal verschillende manieren om op het spoor van een leuke baan te komen. Dat doen zij niet alleen maar door door een lange lijst van vacatures te scrollen, maar ook door bijvoorbeeld op zoek te gaan naar een geschikt uitzendbureau. Jij als werkgever kunt van deze informatie goed gebruik maken door jezelf ook te profileren in deze alternatieve gebieden. Door in zee te gaan met een uitzendbureau dat werkzaam is in jouw sector vergroot je je bereik, en is de kans op een geschikte werknemer bovendien een stuk groter! 

Verschillende soorten uitzendbureaus

Waar een uitzendbureau vroeger vooral voor goedkope handmatige arbeid was is dat tegenwoordig al lang niet meer het geval. Voor bijna elke sector is wel een gespecialiseerd uitzendbureau te vinden, dat in deze gevallen een verbindende link tussen werkzoekende en werkgever vormt. Doordat deze manier van selectie een stuk persoonlijker is dan de traditionele vacature zorg je er bovendien voor dat de kans veel groter is dat je een werknemer vindt die echt geschikt is voor de baan. Daarmee bespaar je jezelf in de toekomst een hoop gedoe: na een jaar opnieuw een vacature moeten opstellen is behoorlijk vervelend.

Depaviljoens © 2024 - Onderdeel van WeTalkSEO