Vind je je woning iets te klein? Of ben je op zoek naar een extra woonruimte zonder dat je wil gaan verhuizen? Dan lijkt een aanbouw het meest geschikte alternatief om aan te denken. Maar hoe begin je hieraan? Een aanbouw door de Aanbouw Expert geeft je nuttige handige tips hoe je een aanbouw op touw zet. Een klein overzicht met 4 grote voordelen in een notendop.

Wat is de omschrijving van een een aanbouw?

Een aanbouw is per definitie een nieuw creatie van een woonruimte die bij een woning wordt toegevoegd. Concreet betekent dit niets anders dan dat je een nieuwe woonruimte bouwt aan een bestaande woonst zonder dat je hiermee verbonden bent. Die extra ruimte kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt zoals een praktijk- of kantoorruimte, garage of een bergplaats om goederen te stockeren. Het aantal uitbreidingsmogelijkheden van een aanbouw zijn oneindig. Het grootste voordeel van een aanbouw is de grote meerwaarde van de woning.

4 voordelen van een aanbouw op een rijtje gezet

Een aanbouw biedt buiten een architecturale vrijheid nog andere belangrijke voordelen. Een kleine opsomming van de grootste pluspunten:

#1. Meer woonruimte

De creatie van een grote ruimte aan je woning is misschien wel de grootste drijfveer waarom een aanbouw een uitstekend alternatief is voor een te beperkte woonruimte. De extra woonoppervlakte kan je gebruiken voor verschillende doeleinden volgens je eigen persoonlijke voorkeur.

#2. Toegevoegde meerwaarde van een woning

Buiten het plaatsen van een dakkapel creëer je met een uitbouw altijd meer woonruimte. Deze meerwaarde kan schommelen tussen de 20.000 en 50.000 euro. Een grotere leef- en woonruimte trekt altijd latere potentiële kopers.

#3. Een uitbouw biedt meer bewegingsruimte

Extra aangebouwde ruimte biedt meer mogelijkheden aan je woning. Vaak worden nieuwe plannen gesmeed die in het verleden nauwelijks mogelijk waren, zowel op persoonlijk vlak als voor commerciële doeleinden. Denk maar aan een stockplaats voor goederen of eventueel een garage om je auto te stallen.

#4. Vergunningsvrij aan de achterkant

Er bestaat de mogelijkheid om de aanbouw te plaatsen zonder bouwvergunning wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Om honderd procent zeker te zijn zal je je best laten informeren door gemeentelijke ambtenaren. Hou voor ogen dat een aanbouw aan de voorkant over het algemeen een bouwvergunning nodig heeft, maar dit is niet altijd het geval aan de achterkant van de woning en is bijgevolg vergunningsvrij.

Depaviljoens © 2024 - Onderdeel van WeTalkSEO