Houtrot is iets wat een groot probleem kan zijn. Het zit in de houten voorwerpen in jouw woning. Denk hierbij aan trappen, kozijnen, onderdorpels, deuren en andere voorwerpen en onderdelen in de woning die van hout zijn gemaakt. Het komt vaak voor in houten onderdorpels en houtverbindingen. Hier heeft het vocht dan vaak toch een opening gevonden in het schilderwerk en het vocht gaat hier dan zitten. Zo kan het vocht in het hout gaan trekken en ontstaan er uiteindelijk schimmels die het hout aantasten. Dit wil je allemaal voorkomen en daarom is het van belang dat je houtrot snel repareert. Lees dit artikel als je meer informatie over dit onderwerp wilt. Veel leesplezier. 

Hoe kun je dit probleem behandelen? 

Houtrot voorkomen kan door het schilderwerk en kitwerk vaak te controleren en goed te onderhouden. Wanneer je vocht ontdekt in het hout is het ook belangrijk om hier zo snel mogelijk iets mee te doen. Zo kan het er namelijk niet intrekken en dat is wat je wilt. Het is dus van belang dat je dit aanpakt met bijvoorbeeld de producten van EAZYFIX. Houtrot breidt zich namelijk uit onder de verflaag. Wanneer je hier snel iets aan doet en het probleem aanpakt, kun je grote en dure reparaties uit de weg gaan. Kies ervoor om houtrot te herstellen met EAZYFIX.

Hoe herstel je hout wat aan het rotten is? 

Om houtrot goed te herstellen, kan je producten gebruiken van EAZYFIX zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Met deze spullen kunnen zwakke plekken in het hout duurzaam worden hersteld. Met een speciale machine wordt de houtrot tot aan het gezonde hout verwijderd. Houtrot mag namelijk niet met een beitel of ander gereedschap uitgehakt worden, op die manier wordt de houtstructuur in elkaar geslagen en zal de hechting niet optimaal zijn. Daarna wordt het hout opgevuld met houtvuller. Dit droogt op en daarna kan alles weer mooi geverfd worden of in de lak worden gezet.

Depaviljoens © 2024 - Onderdeel van WeTalkSEO