Ben jij aan het twijfelen om je woning te verkopen? Lees dan dit artikel verder waarom je echt nu je woning moet verkopen. Zo weet jij wat voor voordelen je eraan hebt. Het kopen van je woning is veel werk. Hier wil jij natuurlijk zo min mogelijk last van hebben. Een makelaar is dan ideaal voor jou. Een makelaar regelt de geïnteresseerde en het financiële gedeelte. Zo weet je zeker dat alles goed verloopt en jij niks verkeerds doet. Wil jij je huis verkopen? Door Huizenbemiddelaar in Zundert zal jij het proces van verkoop ideaal ervaren!

Wat is mijn woning nog waard?

Het is belangrijk om te weten wat jouw woning nog waard is. Zo weet je voor welke prijs je de woning minimaal mag verkopen. Bij het vaststellen van de waarde van de woning spelen een aantal factoren mee. Een makelaar kijkt naar de locatie, soort woning, huidige staat en energiezuinigheid van de woning. Je kan meer waarden aan je woning te geven, door onder andere zonnepanelen aan te schaffen. Zo stijgt de waarde van jouw woning.

De krapte in de woningmarkt

In de woningmarkt is er nu weinig aanbod voor een woning. Dit maakt het proces moeilijker voor een koper om zijn ideale woning te vinden. Omdat er zo’n schaarste is heeft een mogelijke koper minder eisen. Er is te veel vraag naar woningen terwijl het aanbod te klein is. De aantal huizenzoekers zijn groot en daarom is het dus ideaal om jouw woning te verkopen. Steeds meer mensen doen daarom ook eerst een woning aankopen, voordat ze hun huidige woning verlaten. Door de aanhoudende woning krapte op de woningmarkt zijn de prijzen van woning erg hoog. De verkoopprijzen zijn zeer hoog en dat is als verkoper ideaal. Veel woningen staan in deze tijd ook maar kort te koop. Voordat je het weet is jouw woning al verkocht!

Komt er nog een betere tijd om mijn huis te verkopen?

Als we momenteel kijken naar de groei in huizenprijzen is die erg stabiel. Dat houdt in dat je volgend jaar nog even gunstig kan zijn als het huidige jaar. Het vermoeden is dat de prijzen van de huizen zullen blijven stijgen tot dat ze niet meer reëel zijn. Daarna zal weer een inzinking volgen en zullen de prijzen dalen. Woon je buiten de grote steden, dan is het aannemelijk dat de waarde van jouw woning stabiel blijft de komende periode. Laat daarom de vraag of je jouw woning moet verkopen afhangen van de vraag hoe graag je de woning wilt verkopen en een nieuwe start wilt maken in een andere woning. In deze periode is de hypotheekrente erg laag en dat is tijdens het kopen van een woning wel heel gunstig.

Depaviljoens © 2024 - Onderdeel van WeTalkSEO