Voordat je naar het buitenland vertrekt voor je uitwisseling in Amerika is het natuurlijk belangrijk om alles geregeld te hebben, zodat jij zonder stress aan je avontuur kan beginnen. Je pakt je spullen ruim van te voren in. Denk ook na in welke seizoenen je in het land komt. Denk over alles goed na. Vergeet ook geen spullen mee te nemen die voor jouw belangrijk zijn. Zo voel jij je sneller thuis. Wil je nog meer tips en een uitgebreid stappenplan voor jouw uitwisselingsjaar? Lees dan dit artikel verder!

Het stappenplan

Voordat je aan jouw uitwisseling begint moet je goed voorbereid zijn. Het is ook belangrijk dat je de volle honderd procent achter je keuze blijft staan. Dit is niet zomaar een stap. Het is wel een hele bijzondere en mooie stap, aangezien je jezelf heel erg gaat ontwikkelen. Een jaar in de VS ziet er ook heel anders uit dan dat jij gewend bent. Jouw gastgezin zal ook andere normen en waarden hebben dan jij gewend bent. Het is belangrijk dat je voor het avontuur genoeg informatie op doet en genoeg oriënteert. Je kan informatie krijgen bij reisorganisaties, maar ook bij een informatiebijeenkomst. Ben je er zeker van dat je dit avontuur aan wilt gaan, is het verstandigst om je bij een uitwisselingsorganisatie in te schrijven. Dan krijg je een intakegesprek met de organisatie over jouw wensen en voorkeuren. Het is dan dus verstandig om van te voren te bedenken wat je wensen zijn en waar jij misschien terecht wilt. Vervolgens gaat de organisatie kijken of ze jouw dossier kunnen goedkeuren en alles kunnen gaan regelen. Dan is het tijd om te gaan kijken naar een gastgezin en een school. Wanneer alles geregeld is en een gastgezin is uitgekozen met goedkeuring van jou, is het verstandig om contact te houden met je gastgezin totdat je naar hun toe vertrekt. 

Past een highschool jaar in Amerika wel bij mij?

Zijn de typische Amerikaanse films altijd al een droom van jou geweest? Hou je dan niet tegen en ga dit spannende avontuur aan. Je zult naast dat je jouw engels verbetert ook je zelf heel erg ontwikkelen. Een uitwisseling is een bijzonder avontuur. High school is heel anders dan de middelbare scholen in Nederland. In Amerika focussen ze meer op verschillende vakken. Het is minder gericht en je zult meer moeten sporten. Je kan er voor kiezen om een jaar een high school te volgen. maar het is ook mogelijk om dit voor één semester te doen. Oriënteer genoeg om te kijken of dit is wat je echt wilt!

Depaviljoens © 2024 - Onderdeel van WeTalkSEO