Tegenwoordig bestaan er zo ongelofelijk veel mogelijkheden qua studiekeuzes zodat het zeer moeilijk wordt voor studenten om te weten wat het beste bij hen past. Elke school heeft andere soort richtingen, natuurlijk conform met de Nederlandse en Europese regels en standaarden, maar zo wordt het zeer moeilijk om een echt duidelijk beeld te hebben van de mogelijkheden. Er bestaan natuurlijk online testen die een indicatie geven op basis van je interesses en niveau wat je kan liggen als studiekeuze maar de kans dat deze platformen alle mogelijke studiekeuzes in Nederland in hun database hebben zitten, of zelf aan de hand van jouw interesses de juiste keuzes geven, is zeer klein. Indien je interesse hebt in overheid, ministeries, agentschap of andere bestuursorganen, bestaat er een handige site genaamd de rijksoverheid opleiding, die alles toont van mogelijke opleidingen in relatie tot de rijksoverheid van Nederland.

Wat zijn de mogelijkheden bij de rijksoverheid?

De rijksoverheid specificeert zich voornamelijk op professionals die meer te weten willen komen of zich adequaat kunnen voorbereiden of instellen op de veranderende wet- en regelgeving in de samenleving waarbij de Rijksoverheid gebaat is bij een politieke bestuurlijke- en uitvoerende sensitiviteit. Er wordt voornamelijk gefocust op professionals die werkzaam zijn binnen een ministerie, agentschap of zelfstandig bestuursorgaan die zichzelf verder willen ontwikkelen, zowel professioneel en persoonlijk, aan de markt trends. Een voorbeeld van een soort training is het volgen van een opleiding burgerzaken. Door middel van het volgen van de trainings binnen Rijksoverheid, kunnen ze zich effectiever inzetten voor een beter Nederland. Bij alle nieuwe ontwikkelingen in Nederland binnen deze specifieke vakken die gevolgen hebben voor werk binnen de Rijksoverheid, worden de trainingen en opleidingen hier meteen op aangepast. Zo ben je zeker dat je met de opleiding een marktconforme kennis opdoet die zich opvolgt met de nieuwste trends of veranderingen binnen Nederland. Binnen deze opleidingen leer je ook enkel de zaken die er écht toe doen dankzij de docenten die deskundige ervaring hebben binnen de Rijksoverheid en hiernaast ook kleine studiegroepen zodat er genoeg ruimte wordt geboden voor persoonlijke vraagstukken. Online opleiding is ook mogelijk, niet enkel offline, zodat er voor iedereen een perfecte mogelijkheid is om nieuwe kennis op te doen en deze hierna om te zetten in de praktijk.

Ook incompany opleidingen zijn mogelijk

Niet enkel zijn er opleidingen voor professionals die buiten hun bedrijf extra kennis willen opdoen, ook incompany opleidingen zijn mogelijk zodat alle werknemers van je bedrijf de extra opleiding en dus ook kennis krijgen of zodat docenten zich kunnen focussen op de noden van je bedrijf en hierbij je werknemers specifiek kunnen opleiden tot de noden van je bedrijf om zo marktconform te reageren op verandering. Een voorbeeld hiervoor is bepaalde doelstellingen van het Klimaatakkoord te halen, wat zeker niet makkelijk is met alle specifieke regels waaraan elk bedrijf moet voldoen en alle papieren die moeten ingevuld en doorgestuurd worden naar verschillende nationale en Europese kanalen. Jonge overheidsprofessionals kunnen echter een nieuwe en frissere kijk geven bij het oplossen van dit soort vraagstukken. Zo kunnen zij met hun nieuwe talenten belangrijke bijdragen leveren met hun nieuwe inzichten. Zo bestaat er nu een nieuw traineeship Duurzame Ontwikkeling die zich specifiek hierop focust. 

Depaviljoens © 2024 - Onderdeel van WeTalkSEO