Met zoveel verschillende soorten studierichtingen is het dezer dagen ongelooflijk moeilijk geworden een bepaalde studierichting te kiezen. Zeker indien je graag met kinderen bezig bent en een hart hebt voor maatschappelijk werk, denk je al gauw aan leerkracht of kleuterjuf/meest opleidingen of zelfs maatschappelijk werk. Echter, de opleiding pedagogiek is perfect voor mensen geïnteresseerd in maatschappelijke zaken en die om de ontwikkeling geven van kinderen en jongeren. Als pedagoog draag je jouw steentje bij in de opleiding van kinderen en jongeren en geef je ze een mooie toekomst. Indien je daarnaast ook nog goed met mensen kan omgaan, is de opleiding pedagogiek zeker iets voor jou! Echter kan het natuurlijk zijn dat je momenteel werkt, een familie hebt of dat je iets meer tijd wilt om te relaxen waardoor je geen fulltime opleiding pedagogiek kan volgen. Niet getreurd! Er bestaan ook opleidingen voor pedagogiek deeltijd.

Wat houdt deze opleiding in?

Tijdens deze opleiding doe je kennis op over de opvoeding van kinderen en jongeren en leer je hoe je opvoedingsrelaties positief beïnvloedt. Je werkt aan praktische situaties samen met je medestudenten en docenten uit het werkveld. Zo maak je gebruik van de kennis en vaardigheid van verschillende invalshoeken en specialisaties zodat je zo op het einde tot één mooi geheel komt en veel kennis opdoet over verschillende situaties. Echter denk je misschien dat de opleiding pedagogiek enkel focust op het offline gedeelte maar aangezien zoveel van de opvoeding tegenwoordig ook online gebeurt, focus je op het online én offline vraagstuk over de opvoeding van kinderen en jongeren.

Meer info over het onderwijsprogramma van de opleiding

Het onderwijsprogramma bestaat uit 8 modules van ongeveer een half jaar, vier jaar in totaal dus. Elke module bevat ongeveer 30 studiepunten waardoor je in je gehele opleiding uitkomt tot een totaal van 240 studiepunten. Echter, het tempo en de volgorde van de modules bepaal je voor een groot deel zelf. De opleiding houdt rekening met wat je al weet en waar je nog kennis kan opdoen zodat elke opleiding uniek is en rekening houdt met jouw wensen en niveau.

Depaviljoens © 2024 - Onderdeel van WeTalkSEO