Gemiddeld breng je acht uur per etmaal door in je bed. Tijdens deze uren komt je lichaam tot rust. Dit gebeurt het beste als je lichaam goed ondersteunt wordt. Elke nacht opnieuw acht uur op een fout matras liggen, kan er ook voor zorgen dat je klachten krijgt. Een goed matras is dus erg van belang. Wil jij weten waarom je nog meer zou moeten investeren in een goed matras? Lees dan zeker even verder!

Je ligt erg veel op het matras

Wanneer we er even vanuit gaan dat je acht uur per nacht in je bed bent, kan je de conclusie trekken dat je 1/3e van je leven in je bed doorbrengt. Eigenlijk zou dit dus al een goede reden zijn om te investeren in een goed bed en een goed Una matras van bijvoorbeeld 140 cm. Je ligt er namelijk heel veel op!

Goed slapen is erg belangrijk!

Goede nachtrust is voor iedereen heel belangrijk! Er zijn maar weinig dingen die zó belangrijk zijn voor je gezondheid als slaap. Wanneer je te weinig slaap hebt, kan je klachten aan je lichaam krijgen. Buiten lichamelijke klachten kan je ook last krijgen van stress en een lagere weerstand. Dit wil je natuurlijk allemaal voorkomen en dat kan door te kiezen voor een goed matras. 

Is het huidige matras versleten? 

Je kunt niet oneindig met een matras doen, op een gegeven moment is het matras namelijk gewoon echt versleten. De gemiddelde levensduur van een matras is tien jaar. Na die tien jaar is het wel echt van belang om een nieuw matras aan te schaffen. Een matras wat versleten is, is niet alleen slecht voor je lichaam, je nachtrust en je slaaphouding, maar het is ook heel onhygiënisch. Zorg er dus voor dat je na tien jaar met een matras gedaan te hebben, opzoek gaat naar een nieuw matras. 

Depaviljoens © 2024 - Onderdeel van WeTalkSEO