Heb je altijd interesse gehad in de functie van assistent controller? Dan moet je eerst weten als zo een functie daadwerkelijk bij je past. Als je precies weet wat je kan verwachten, dan kun je een beeld scheppen van de verschillende taken. Wat er allemaal van je verwacht wordt, kun je dus allemaal halen uit het lezen van deze blog. Sta je op het punt om te solliciteren naar de functie van assistent controller of heb je al gesolliciteerd? Dan moet je de volgende alinea’s zeker doorlezen. Wellicht kun je die nuttige informatie gebruiken voor wanneer je op gesprek gaat. 

Wie is een Assistent Controller? 

Zoals je al aan de naam het zo een beetje kan afleiden is een Assistent Controller iemand assistentie verleent aan de Controller of een financieel manager. Alhoewel het gaat om het assisteren, wil dit niet zeggen dat zo een functie minder verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Sterker nog, er zijn meer taken en verantwoordelijkheden gekoppeld aan zo een functie dan je aanvankelijk zou kunnen denken. De inzet van een Ass. Controller zorgt ervoor dat een manager zijn planning beter kan maken. Een manager heeft in de meeste gevallen tijd te kort om administratieve zaken op te pakken. Het oppakken van deze taken door een Ass. Controller is dus enorm belangrijk. 

Waarvoor is de Assistent Controller verantwoordelijk?

Als Ass. Controller is het zo dat je je bezig houdt met verschillende vraagstukken. In de meeste gevallen hebben deze werkzaamheden te maken met het verwerken, controleren en gebruiken van relevante data. Denk hierbij aan financiële data, cijfer en andere informatie die je voor een manager moet verzamelen. Concreet komt het erop neer dat een Ass. Controller in staat moet zijn om maandelijks maandrapportages op te maken, financiële analyses maken, jaarverslagen opstellen, controleren of de aangeleverde data correct zijn en nog veel meer. De verschillende werkzaamheden hangt natuurlijk af van in welke organisatie je opereert. 

Wat moet een Assistent Controller bezitten?

Een Ass. Controller moet in staat zijn om diverse werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Dat wil zeggen dat hij of zij bepaalde vaardigheden moet bezitten. Denk hierbij aan het vastleggen van informatie en het onder enorme druk kunnen functioneren. Een Ass. controller moet verder ook goed kunnen notuleren. Als er een vergadering is met de manager, moet de Ass. Controller een verslag kunnen schrijven voor de Manager. In zo een verslag moet het verloop van de vergadering duidelijk naar voren komen. De manager kan hierdoor naslagwerk doen om een bepaalde handeling te plegen. Oog voor detail moet een Ass. Controller zonder meer ook bezitten. Processen in een organisatie moeten namelijk correct aan toe gaan. Zoals eerder aangegeven bepaald de type organisatie waarin een Assistent Controller opereert, in grote mate welke vaardigheden die moet bezitten. Als je als Ass. Controller aan de slag gaat bij een Accountantsbureau zullen andere vaardigheden van je gevraagd worden, dan wanneer je als Ass. Controller aan de slag gaat bij een organisatie die zich richt op toerisme. Dit zijn kleine nuances waarop je zeker moet letten. Omdat de meeste processen in een bedrijf of organisatie gedigitaliseerd zijn, moet je als Ass. Controller ook in staat zijn om te kunnen omgaan met computerprogramma’s. Overweeg je om Assistent Controller te worden? Dan moet je met al deze zaken rekening houden. 

Depaviljoens © 2024 - Onderdeel van WeTalkSEO