Wanneer je in een juridisch geschil verwikkeld bent kan dat enorm vervelend zijn. Het kost je immers niet alleen een hoop energie, maar levert je ook een hoop stress en zorgen op. Het is dan ook van groot belang dat je je in zo’n situatie laat voorzien van degelijk juridisch advies. De wet is vaak erg complex, en zelfs de beste advocaten laten zich in dit soort situaties bijstaan door een van hun collega’s! Lees hier wat je in bepaalde situaties het best kunt doen en waar jij geschikt juridisch advies kunt vinden!

Juridisch advies voor personen

Wanneer jij persoonlijk in een juridisch conflict zit kan dit je dichtbij raken. Er staat dan namelijk een hoop op het spel, ongeacht in welk soort conflict je verwikkeld bent. In dit geval kun je het best op zoek gaan naar een advocaat die gespecialiseerd is in het rechtsgebied waarop jij juridisch advies nodig hebt. Dit kan vaak behoorlijk aan de prijs zijn, maar in veel gevallen kun je deze kosten op de andere partij verhalen mits jij in het gelijk wordt gesteld. Wanneer je weinig vermogen tot je beschikking hebt is het ook mogelijk om contact op te nemen met het Juridisch Loket. Zij voorzien personen met een laag inkomen kosteloos van allerlei juridisch advies! 

Zakelijke geschillen tussen bedrijven

Verreweg de meest voorkomende geschillen zijn echter tussen twee verschillende bedrijven die in het civiel recht wat met elkaar uit proberen te vechten. Ook hier kunnen tal van oorzaken voor zijn, dus het is lastig om eenduidig advies te geven. Wel kan het slim zijn om als bedrijf een vaste advocaat te hebben die op de hoogte is van de werkzaamheden en lopende zaken van je bedrijf. Daardoor wordt het namelijk een stuk makkelijker om snel een actieplan op te stellen wanneer dit nodig is!

Kijk naar alternatieve oplossingen

Ook is het slim om in je achterhoofd te houden dat een juridisch conflict niet altijd direct naar de rechtszaal hoeft te leiden. Zo kan in het in voorkomende gevallen een stuk goedkoper zijn om een schikking aan te gaan. Ook zaken als mediation kunnen voor beide partijen gunstiger zijn, en hebben als voordeel dat de zakelijke relatie daardoor een heel stuk minder onder druk komt te staan. Ook in gevallen waar normaal een deurwaarder aan te pas zou komen, zoals een faillissement, kan dit een bevredigende oplossing zijn.

Hoe vindt men een goede advocaat?

Maar goed, wanneer je echt op zoek moet gaan naar een advocaat is het wel van belang dat je een goede op het spoor komt. Zoals gezegd is het vooral van belang dat je advocaat de juiste specialisatie hebt, zodat deze je optimaal kan helpen in het conflict waar je in terecht bent gekomen. Ook is het handig om te kijken naar de tarieven die voor verschillende soorten werkzaamheden gehanteerd worden, aangezien deze onderling behoorlijk kunnen verschillen. Je wilt achteraf niet voor een peperdure rekening komen te staan! 

Depaviljoens © 2024 - Onderdeel van WeTalkSEO