Wanneer mensen denken aan investeren in hun eigen bedrijf, wordt er vaak gedacht aan beleggen. Echter, zijn er ook andere manieren waarop je in een bedrijf kunt investeren. Hierbij kun je denken aan het huren van een groter kantoor, het vernieuwen van het apparatuur en het aannemen van nieuwe werknemers. Een andere manier om te investeren in het bedrijf, is door bedrijfsmiddelen, zoals een auto aan te schaffen. Wil jij weten over het investeren in een bedrijfsauto? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen!

Financial lease 

Een bedrijfsauto is een makkelijke manier om te investeren in je eigen bedrijf. Echter, kan het kopen van een auto behoorlijk wat centjes kosten. Door gebruik te maken van financial lease, hoeft er niet in één keer een groot bedrag uitgegeven te worden en kan dit elders geïnvesteerd worden. Door het bedrag van een bedrijfsauto te leasen, kun je zelf bepalen hoe hoog het maandelijkse aflosbedrag zal zijn. Op deze manier weet je wat je hier maandelijks aan kwijt bent. Een ander groot voordeel van leasen, is dat je niet hoeft om te kijken naar het onderhouden en verzekeren van de auto, omdat dit is inbegrepen bij je lease contract. Het is goed om te weten dat iedere ondernemer een bedrijfsauto kan leasen. Het maakt dus niet uit of je een klein of groot bedrijf hebt of als je ZZP’er bent. Op het moment dat je voor financial lease kiest, ben jij de economische eigenaar van de auto. Hiernaast zijn er ook nog andere voordelen aan financial lease verbonden.

Voordelen van financial lease 

Een ander groot voordeel van een financial lease, is dat je geld van de belasting terug kunt krijgen. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, kun je dit in de vorm van aftrek kosten terugkrijgen. Om een financial lease af te kunnen sluiten, moet je de financial lease berekenen

Hiervoor breng je in kaart hoeveel geld je aanbetaald. Daarnaast stel je ook voor jezelf vast hoelang je erover doet om de financial lease te betalen en hoe hoog het laatste termijn is. Wat belangrijk is om te weten, is dat er enkele voorwaarden zijn verbonden aan financial lease. Zo is het belangrijk dat de auto niet ouder dan 12 jaar is na afloop van de financial lease. Daarnaast mag de auto niet meer dan 200.000 kilometer gereden op het moment dat de lease afgesloten wordt. Ben je er klaar voor om de financial lease aan te vragen? Dan krijg je zo snel mogelijk te weten of je ervoor in aanmerking komt. Tot slot, kunnen de kosten van de auto als zakelijke kosten op de balans van het bedrijf geboekt worden. Hierbij kun je denken aan APK, benzine, parkeerkosten, motorrijtuigenbelasting en veel meer. 

Samenvattend, er zijn verschillende manieren waarop je in het bedrijf kunt investeren. Dit kun je doen in de vorm van beleggen, uitbreidingen, het vernieuwen van apparaten en werknemers. Een andere manier om dit te doen, is door een bedrijfsauto te kopen. Je hoeft niet een grote som geld uit te geven door te kiezen voor financial lease. 

Depaviljoens © 2024 - Onderdeel van WeTalkSEO